Tips for a Healthy and Happy Pregnancy

Nutrition for pregnant women is very important. Not only is it beneficial to your baby, but also it helps you look trim and fit during pregnancy. So what type of foods should you eat during pregnancy? Very natural foods. Think about it this way, if you want to nourish something to Life, you would nourish it with more life. So what is food for life? Read more..

Transition from breastmilk to solid foods

(Nederlands & English) Volgens de Mayo Kliniek zijn baby’s van 4 tot 6 maanden er klaar voor om vaste voeding te eten als aanvulling op de borstvoeding of flesvoeding. Het overgaan van moedermelk naar vaste voeding is een grote stap voor je baby. Hoewel je baby het vast fijn zal vinden om de nieuwe smaken en structuren te ervaren, is het slechts een oefening voor de toekomst.

Breastfeeding & Traveling

(Nederlands & English) Reizen met een baby die borstvoeding krijgt, kan best spannend zijn, zeker wanneer je dat voor de eerste keer doet. Je vraagt je misschien af hoe je dit logistiek gaat regelen en misschien maak je je zorgen of je baby honger krijgt op de meest onhandige momenten. Maar reizen met een baby die borstvoeding krijgt is niet zo ingewikkeld als je denkt en is zelfs nog makkelijker dan je zou verwachten.

Breastfeeding and Work: “Let’s Make It Work!”

(Nederlands & English) Het geven van borstvoeding kan voor een werkende moeders behoorlijk ingrijpend zijn. Tenslotte is het lastig om de balans te vinden tussen het geven van borstvoeding en het bouwen aan je carrière. Maar gelukkig is het wel mogelijk, zolang je het maar goed plant en voorbereidt en bovenal toegewijd bent. Hier vind je alle tips die je nodig hebt.

Café con leche

Afgelopen week ben ik Amsterdam ingetrokken om alle trendy koffie spots en eettentjes langs te gaan om borstvoeding geven in het openbaar te stimuleren. Dit project is vanuit "de eerste lijn" in Amsterdam opgezet dit is een samenwerkingsverband tussen verloskundige en kraambureaus.

Het Kraantje

De planning belde me op om een opvang te doen. Er was een gezin thuisgekomen met hun tweede kindje waarbij nog even de controles moesten worden uitgevoerd voordat ze de nacht in gingen. Ik ging op weg naar de verse baby, een jongetje van nog geen 8 uur oud.