Lees ons blog

Borstvoeding geven

Gelukkig kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kindje met de borst te voeden, enkele voordelen om te kiezen voor borstvoeding zijn dat : Moedermelk bevat alle voedingsstoffen, antistoffen, groeihormonen en levende cellen die een baby nodig heeft zoals het vetzuur DHA dat de hersenrijping positief beïnvloedt en de antistoffen die de baby beschermt tegen infecties. Moedermelk is 100% natuurlijk en beschermt de baby tegen (koemelk) allergie.

Lees meer
Goed voor de hechting tussen moeder en kind

De baarmoeder trekt na de bevalling sneller samen wanneer een baby aan de borst drinkt zodat de moeder sneller herstelt van haar bevalling. Het geven van borstvoeding is goed voor de hechting tussen moeder en kind. Goedkoop en beter voor het milieu en altijd bij de hand en op temperatuur. Borstvoeding geven is eigenlijk heel natuurlijk! De Kleine Amsterdammer is een voorstander van het geven van borstvoeding terwijl wij niet uit het oog verliezen dat er om welke reden dan ook gekozen kan worden voor kunstvoeding.

De Kleine Amsterdammer werkt samen met De Boezemvriend Lactatiekundige praktijk & winkel, onder leiding van Christel Damen www.borstvoedingswinkeloudzuid.nl.

Cliënten die ingeschreven staan voor kraamzorg bij De Kleine Amsterdammer kunnen bij De Boezemvriend de cursus borstvoeding volgen met 50% korting.

Soms kan het door omstandigheden gewenst zijn om een lactatiekundige te raadplegen tijdens de kraamperiode of daarna.

Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding en is gecertificeerd door de International Board of Lactation Consultant Examiners.

Naast de begeleiding bij borstvoeding verzorgt Christel Damen van De Boezemvriend ook het scholingsprogramma van De Kleine Amsterdammer zodat de kraamverzorgenden op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstvoeding.

Tijdens de kraamtijd zal de kraamverzorgende helpen met het aanleggen van de baby aan de borst en alle informatie geven die nodig is om deze periode te laten slagen. Voor veruit de meeste moeders is deze hulp en voorlichting voldoende.